Are addressees ignoring your e-mails? You are unable to induce a sense of urgency

Nereagují adresáti na vaše e-maily? Neumíte vzbudit pocit urgence

Why do many e-mail offers remain unanswered, or even deleted? The answer is simple - the salesperson is not able to create a sense of urgency in clients and fails to call them to action or at least answer. We present you ways how you can create urgency in electronic messages sent to prospects which you can use both in mass e-mails and individual personalized messages.

Mention a competitor of the addressee

According to Sales and Marketing, one of the efficient ways of making the client curious is to mention their competition. For instance, you can write to the client what their biggest competitor is planning or which companies in the sector are your clients. Nobody wants to be left behind, you will engage the clietn.

Temporary offers

Limiting the time validity of the offer is a classic among above-mentioned methods. The "limited series" technique works on a similar basis, of course, and also provides certain exclusivity to the product.

Expectations of clients

Mention the current situation with clients of the given company and emphasize what the customers expect. You should ideally have the information grounded with a specific research or statistic. At the same time, you should offer a solution that complies with these demands.

A near-future event

Offer the prospect an opportunity to get ready for a situation that is nearing. It might be a positive thing (a sports event taking place close, a unique business opportunity), but also a negative thing (regulatory interference, limitation, an expected downswing). Your product should help your client make use of these situations, or at least survive it without harm.

 

-mm-

    Nereagují adresáti na vaše e-maily? Neumíte vzbudit pocit urgence

    Proč mnoho e-mailových nabídek zůstává nezodpovězených, případně rovnou končí v koši? Odpověď je jednoduchá - prodejce není schopen vyvolat v zákazníkovi pocit urgence a vybičovat ho tak k akci nebo přinejmenším odpovědi. Přinášíme vám způsoby, jak lze v elektronické zprávě adresované potenciálním klientům vyvolat urgenci, které můžete využít jak pro hromadné e-maily, tak i personalizované zprávy.

    Zmiňte konkurenci adresáta

    Podle webu Sales and Marketing je jedním z efektivních způsobů, jak si zajistit klientovu pozornost, zmínění konkurence. Napište například klientovi, co nového chystá jeho největší konkurent, nebo jaké firmy z oboru jsou vašimi klienty. Nikdo nechce být pozadu a podnítíte tím zákazníkovu zvědavost.

    Časové omezení

    Klasikou mezi metodami zde uváděného typu je časové omezení nabídky. Podobným způsobem samozřejmě funguje i limitace série produktu, která navíc dává produktu určitou exkluzivitu.

    Očekávání klientů

    Zmiňte současný stav klientely dané firmy a vypíchněte, že zákazníci od firmy něco očekávají. Nejlépe, pokud máte danou informaci podloženou konkrétním průzkumem či statistikou. Nabídněte zároveň řešení, které zákazníkům vychází v tomto ohledu vstříc.

    Událost v blízké budoucnosti

    Nabídněte klientovi možnost připravit se na situaci, která se blíží. Může se jednat o pozitivní věc (sportovní akce konající se v dané lokalitě, jedinečná obchodní příležitost), ale i o negativní věc (regulační zásah, omezení, předpokládaný propad). Váš produkt by měl klientovi pomoci tyto situace využít, případně minimálně zvládnout bez újmy.

     

    -mm-

    Zdroj: Sales & Marketing Management - americký server pro obchodníky a marketéry
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales & Marketing Management
    Štítky: Internet