Čtyři věci, které moderní klienti očekávají od kvalitního zákaznického servisu

Four things modern clients expect from quality customer service

V rámci zákaznické péče je vždy dobré být o krok napřed před vaší konkurencí a zařizovat se podle nových trendů ideálně ještě před tím, než vůbec přijdou. Z toho důvodu je nutné sledovat aktuální vývoj a zjišťovat, jaká jsou očekávání klientů. Zde jsou čtyři klíčové věci, které moderní zákazníci od klientské péče vyžadují.

Prevence problémů

Podle blogu společnosti SalesForce klienti očekávají, že váš zákaznický servis bude do určité míry automatizován a že dovede zasáhnout preventivně ještě před tím, než vzniknout nějaké problémy nebo požadavky. Zákaznický servis by jinými slovy měl umět odhadnout, co bude klient potřebovat, ještě předtím, než tato situace nastane.

Automatizace

Průzkumy ukazují, že klienti očekávjí, že systémy zákaznického servisu budou alespoň do určité části fungovat automaticky a nebude potřebovat manuálních zásahů ze strany ani klienta, ani pracovníků společnosti. Tomuto trendu samozřejmě nahrává i rozvoj umělé inteligence, která by však měla být pouze doplňkem systému klientské péče a neměla by zákazníkům znemožňovat komunikaci se skutečným, živým zástupcem firmy.

Rychlost odpovědi

Čas je dnes cennější než kdykoli předtím. Klienti nechtějí čekat dny na odpověď. Ideální zákaznický servis reaguje v řádu minut, ne hodin. Pokud váš tým komunikuje tak rychle, že zákazník ani nestihne přemýšlet o konkurenci, jste na správné cestě.

Personalizace

Nikdo nechce být jen číslem v tabulce. Zákazníci očekávají, že je budete znát jménem, budete vědět, co si u vás objednali, a budete jim schopni nabídnout řešení šité na míru. Automatizace je skvělá věc, ale personalizace je to, co dělá dojem a co učiní vaše zákazníky loajálními.

 

 

-mm-

Four things modern clients expect from quality customer service

When it comes to customer service, it is always a good idea to stay one step ahead of your competitors, ideally by adapting to new trends before they even arrive. For this reason, it is essential to keep up to date with current developments and find out what clients' expectations are. Here are four key things modern customers demand from customer care.

Preventing problems

According to the SalesForce blog, clients expect your customer service to be automated to some degree and to be able to intervene preemptively before any problems or requests arise. Customer service, in other words, should be able to anticipate what a client will need before that situation arises.

Automation

Surveys show that clients expect customer service systems to work automatically, at least to some extent, and not require manual intervention by either the client or the company's staff. Of course, this trend is also supported by the development of artificial intelligence, but it should only be a complement to the client care system and should not prevent customers from communicating with a real, live company representative.

Quick response

Time is more valuable today than ever before. Clients do not want to wait days for a response. Ideal customer service responds in minutes, not hours. If your team communicates so quickly that the customer does not even have time to think about the competition, you are on the right track.

Personalization

No one wants to be just a number on a spreadsheet. Customers expect you to know them by name, to know what they've ordered from you, and to be able to offer them a tailored solution. Automation is a great thing, but personalisation is what makes an impression and what will make your customers loyal.

 

 

-mm-

Article source SalesForce Blog - blog focused on business and sales
Read more articles from SalesForce Blog