Síla osobního kontaktu aneb potřesení rukou jako základ úspěchu

Když jsme před pěti lety začínali s Koupelnami Syrový, měl jsem představu jasně definovanou. Nechtěl jsem být další společností, která pouze prodává produkty. Chtěl jsem vytvořit značku, která přináší zážitek. A zkušenost mě naučila, že ten zážitek začíná již prvním setkáním. Když si potřesete rukou s klientem, navazujete kontakt, který má hlubší význam než jen obchodní. Je to symbol důvěry, proto u nás v Koupelnách Syrový to není jen formalita, ale klíčový prvek naší firemní kultury.

Matouš Syrový

Kultura butikového stylu

V Koupelnách Syrový jsme se rozhodli jít cestou tzv. butikového stylu. Co to znamená? Každý zákazník je pro nás jedinečný, stejně jako každý projekt, na kterém pracujeme. Náš tým se stará o každý detail a dbáme na to, aby konečný výsledek přesně odpovídal přáním a potřebám našich klientů. Tento přístup vyžaduje nejen špičkový servis a dokonalý produkt, ale také hluboké porozumění zákazníkovi.

Customer centricity, tedy zákaznická orientace, je v našem podnikání zásadní. A právě potřesení rukou je pro mě symbolem této strategie. Když si potřesu rukou se zákazníkem, dávám mu najevo, že si ho vážím, že jsem tu pro něj, a že udělám vše pro to, aby byl spokojený. Osobní přístup je to, co nás odlišuje od konkurence.

Síla osobního přístupu

Vím, že v dnešní době je snadné nechat zákazníka projít showroomem, ukázat mu katalog a nechat ho, ať si vybere, co potřebuje, nebo ho nechat nakoupit online. Ale to není náš styl. My věříme, že zákazník ocení, když s ním projdeme každý detail a postaráme se o to, aby jeho představa byla dokonale realizována. Tento přístup se nám vyplácí – zákazníci se k nám vracejí, doporučují nás dál a stáváme se pro ně partnerem, na kterého se mohou spolehnout.

Důležitost kamenných prodejen v tomto kontextu nelze podceňovat. Jsou pro nás zásadní právě proto, že umožňují osobní kontakt, který online prostředí nikdy nedokáže plně nahradit. Přesto však v Koupelnách Syrový nezůstáváme pouze u tradičních forem interakce. Aktivně pracujeme na propojování našeho online působení, včetně influencer marketingu, s osobním přístupem. Tím zajišťujeme, že naše značka zůstává moderní a přístupná, aniž by ztratila svůj osobní dotek, který naši zákazníci tolik oceňují.

Důraz na detail

V koupelnách nejde jen o to, aby vše fungovalo, ale také o to, aby vše vypadalo přesně podle představ zákazníka. A často jsou to právě ty nejmenší detaily, které dělají největší rozdíl. Díky osobnímu kontaktu se zákazníkem mám příležitost lépe porozumět tomu, co skutečně chce a jaká jsou jeho očekávání. To mi umožňuje lépe se naladit na jeho potřeby a vnést do projektu i prvky, které by jinak mohly být přehlédnuty. Protože detaily nejsou jen o produktech, ale i o tom, jaký zážitek si zákazník odnese.

Je to o důvěře

Důvěru nelze vybudovat bez osobního kontaktu. Rukou si potřesu s každým zákazníkem, protože věřím, že je to první krok k tomu, aby se cítil komfortně. Aby věděl, že se na nás může spolehnout, a aby měl jistotu, že jsme tu pro něj nejen jako obchodníci, ale jako partneři. Zákazník pro nás není jen číslo nebo objednávka – je to člověk s potřebami, představami a očekáváními. A my jsme tu od toho, abychom tyto vize přeměnili ve skutečnost.

Potřesení rukou je symbolem, který shrnuje naši firemní filozofii. Je to moment, kdy se náš vztah se zákazníkem posouvá na osobní úroveň. A já věřím, že právě tento osobní přístup, podpořený naší absolutní důvěrou v zákazníky a 100% osobní zodpovědností vůči nim, je to, co nás na trhu tak odlišuje. Přestože by někteří marketéři mohli namítat, že jde o vykradenou frázi, pro nás to platí stoprocentně. Právě tomu vděčíme za naše současné úspěchy.